שונות - חלב אם בסרטים, קטעי וידאו ועוד
|
לוח הודעות מאמילק
שקיות איחסון חלב אם מוזלות משלוח חינם!
|
חלב אם - סיפורים ואנקדוטות
חמישה דברים שאפשר לעשות עם חלב אם
הנקה - חלב אם, לא רק מזון לתינוקות
מתכון עוגיות להגברת חלב אם
מיתוסים על חלב אם
קיבצנו עבורכם את החשובים/העיקריים (למטה הקישור למאמר המלא)
- צריך לשתות חלב כדי לייצר חלב
ממש לא. האם פרה שותה חלב?
- אסור לצרוך חלב ומוצריו כדי שלתינוק לא יהיו גזים
ברוב המקרים לא.
.במחקרים נמצא כי כנראה חלק קטן מהתינוקות שסובלים מ"קוליק" (כאבי בטן עוויתיים המלווים בבכי ממושך בין גיל שלושה שבועות לשלושה חודשים) סובלים מאלרגיה לחלבוני חלב פרה שעוברים דרך חלב האם,
אין שום צורך להימנע באופן גורף ומראש ממוצרי חלב בהנקה.
- שתייה מוגזת גורמת לגזים לתינוק
לא נכון. הגז במשקה הוא פחמן דו חמצני, והוא נפלט ממערכת העיכול של האם ולא מגיע לדם שלה. מכיוון שהחלב נוצר מהדם, אין בו גזים.
- הנקה מרזה
לא מדוייק. הנקה שורפת קלוריות, זה נכון. מעריכים שאישה מיניקה שורפת מדי יום 500 קלוריות בממוצע מההנקה בלבד. עם זאת, הנקה אינה הגורם היחיד שמשפיע על המשקל. העלייה במשקל בהריון, כמות האוכל שהיא אוכלת ורמת הפעילות הגופנית חשובים לא פחות, ולכן צריך לזכור: הנקה יכולה לעזור לך לרזות, אבל היא לא תרופת פלא. חשוב במקביל להקפיד על תזונה בריאה ופעילות גופנית והכי טוב, לתכנן מראש עלייה נכונה במשקל במהלך ההריון.
- אסור לשתות קפה
מותר, אבל מעט. רמת הקפאין שמגיעה לחלב היא אחוז אחד מהרמה אצל האם, אבל בחודשי החיים הראשונים התינוק מפרק את הקפאין לאט מאוד ורמות הקפאין יכולות להצטבר בדם של התינוק. קפאין יכול לגרום לאי שקט אצל התינוק ולפגוע בדפוסי השינה שלו ולכן ממליצים לצמצם את כמות הקפאין בחודשי החיים הראשונים. אפשר למשל לשתות כוס קפה אחת ביום לאחר ההנקה כדי שרמת הקפאין בדם ובחלב תרד עד ההנקה הבאה. חשוב לדעת שקפאין מגיע גם מתה, ממשקאות קולה ונמצא ברמה גבוהה במיוחד במשקאות אנרגיה.
- אם שותים אלכוהול צריך לשאוב את החלב ולזרוק אותו
לא צריך, אבל עדיף לא לשתות. אלכוהול פוגע בייצור החלב וברפלקס שחרור החלב וכמעט כל האלכוהול שהאם שותה מגיע לחלב ודרכו לתינוק. אלכוהול יכול לגרום לישנוניות יתר, ירידה ברמת הסוכר בדם ולעיתים רחוקות גם לפרכוסים והפסקות נשימה. אלכוהול גם פוגע בהתפתחות המוח - והנה מספיק סיבות מוצדקות להימנע מאלכוהול בזמן הנקה. עם זאת, במקרה של שתייה באירוע מיוחד, מומלץ להיניק לפני ששותים, לשתות משקה אחד ולחכות 2-4 שעות עד ההנקה הבאה. רמת האלכוהול בחלב תואמת לזו שבדם, ולכן שאיבה של החלב וזריקתו לא תזרז את יציאת האלכוהול מהחלב.
- שתייה מרובה מגבירה את ייצור החלב
לא נכון. מחקרים בהם הגבירו את כמות המים ששתו נשים מיניקות לא הראו עלייה בייצור החלב, ואפילו הראו ירידה. חשוב לשתות לפי מידת הצמא ובדרך כלל נשים מיניקות צמאות יותר מהרגיל.
- חילבה מגבירה את ייצור החלב
כנראה שכן. חילבה נחשבת כמזון מעודד ייצור חלב עוד מימי קדם, ושני מחקרים ראשוניים מצאו לכך הצדקה. כדאי לדעת שלשם הגברת החלב יש צורך במספר כמוסות ביום ושלחילבה יש תופעות לוואי כמו ריח בחלב ובשתן של התינוק, תגובה צולבת עם תרופות מסויימות ופוטנציאל לגרום לתגובה אלרגית. לפני נטילתן יש להתייעץ עם יועצת הנקה מוסמכת.
למאמר המלא
חלב אם - סרטים וקטעי אודיו
*הרצאות אלו עוסקות בתזונה ובחלב פרה, ראינו לנכון להביא אותם מכיוון שרוב תעשיית הפורמולות מזון לתינוקות מבוססות על חלב פרה.
הרצאה מרתקת ומפורטת על חלב אם ומערכת החיסון של התינוק מאת ד"ר שרון צברי
על חשיבות חלב אם לפגים ובכלל - בית חולים מאיר
החיים זה לא הכל - פרק על חלב אם
שונות
מרכז המניעה והשליטה על מחלות בארה"ב
מעבדה לחקר חלב אם בארה"ב
איסוף חלב אם למען ילדי האיטי
15 טעויות שיכולות לגמור הנקה
מאמר על סיבות להפסקת הנקה באירן
תקציר: רק 5.3% מהתינוקות שהיו פחות מגיל חצי שנה הפסיקו הנקה (גיל ממוצע של 3.2 חודשים), יותר אימהות עירוניות מפסיקות מאשר אימהות כפריות.
הסיבות שהוזכרו הכי הרבה פעמים להפסקה: 1. המלצה של רופאים (54%) 2. לא היה מספיק חלב (28%).
לאחר גיל שישה חודשים: רק 11% מהתינוקות הפסיקו לינוק, ממוצע גיל של 13.8 חודשים. הסיבה הנפוצה ביותר להפסקה בגיל זה היה שלא היה מספיק חלב אם (45%). מחלה של האם או תרופות (10%), סיבות נדירות יותר: מחלות תינוקות (6%), חזרה לעבודה (3%).
השימוש במוצץ היה בקורלציה עם הפסקת ההנקה. ניתוח רב משתנים הראה כי שימוש במוצץ ושילוב פורמולה עם הנקה העלתה את הסיכון של הפסקת מוקדמת של ההנקה.
יולדות בניו-יורק יחוייבו בהרצאות על הנקה
תקציר:
סערה בניו-יורק: מערכת הבריאות העירונית תחייב נשים שיולדות בבתיה"ח הציבוריים להשתתף בהרצאה על חשיבות ההנקה כדי להעלות את שיעור המניקות.
כמו כן לא יחולקו בבתיה"ח תחליפי חלב. ניסיון להעביר חוק דומה נכשל לפני שנה בישראל.
למאמר המלא